Flatningane - Eggi

Etter kort kjøretur til Engedalen, følger en traktorveien oppp til Flatningane.  Videre bort på Eggi med panorama utsikt til Jotunheimen og Lusterfjorden.

Følg så stien over Grånosene til Stordalen og ned igjen til Flatningane. Denne turen går i et ekstra vakkert, frodig terreng, med sjelden fin utsikt.

Mørkrisdalen. 4-5 timer

Denne dagen kan en vandre innover den mektige og frodige Mørkrisdalen, et av de få, større urørte vassdrag på Vestlandet. Mange holder Mørkrisdalen som en av Sør-Norges vakreste dalen!
Turen starter ovenfor gården Mørkri og en følger stien som fører mot Arentzbu.
Stien svinger opp i det trolske Tjødnaholet og går videre gjennom parkliknende landskap til Dalenseter. Landskapet skifter stadig, snart over gressgrodde åpne sletter, snart gjennom trange slukter hvor elven presser fram sine vannmasser.
Etter lunsjpause går turen tilbake til Mørkri.

Fjellgården Fuglesteg. 3-4 timer

Etter kort kjøretur starter en fra Fortun, langs god sti,  opp til  hyllegården Fuglesteg. Navnet gir en pekepinn om en fjellgård som er plassert høyt og luftig!  Mange fine utsiktspunkt underveis.     
Hovedbygningen er et av de få hus i Norge som er bygt med steinheller i to etasjer. Huset er nylig restaurert og tatt i bruk som turisthytte. 
Orientering om gårdens historie i utlagte album.
Etter matpause går turen tilbake til Fortun, og videre med bil tilbake til Nes Gard.

Lusterfjorden rundt Feigumfossen 4 timer

Kulturopplevelser står først på programmet denne dagen. Vi besøkerdet idylliske tett-stedet Solvorn med Galleri Walaker. Videre med ferge over Lusterfjorden til Urnes stavkirke, Norges eldste stavkirke, som står på UNESCO's liste over mest verneverdige kulturminner. Munthehuset har en spennende historie om nasjonalromantikerne som holdt til her midt på 1800 tallet.
Etter lunsjpause ved fjorden starter dagens vandring inn til Feigumfossen, Norges neste høyeste uregulerte fossefall, 218 m. Tilbaketuren går om Skjolden til Nes Gard.

Jostedalen - Nigardsbreen Krundalen - Bergsetbreen 2 timer

Dagen starter med vandring innover Krundalen mot Bergsetbreen. Dette er nærmest et loddrett brefall som henger i fjellsida ned fra Jostedalsbreen. En idyllisk dal og et mektig skue!
En kan fortsette videre til Nigardsbreen, distriktets kanskje største attraksjon.  Dettebrefallet kan en komme helt inntil med båt over Nigardsvatnet. De som ønsker det kan bli med en brefører på en letttur opp i brefallet.
Dagen avsluttes medbesøk av Breheim- senteret, som gir innblikk i Jostedalsbreens historie gjennom flere tusen år.

Vigdal - Navarsete 5 timer

Transport med bil (ca. 40 min) opp bratte slyng til en sidedal i Jostedalen, Vigdalen. Vandring i vakkert kulturlandskapmot Fivlenosi, underveispasserer vi turisthytta Fivla. Videre langs god sti, mens en beundrer utsikten til Jostedalsbreen, helt opp til Lodalskåpa. Etter passering avHeggdals- vatnet kommer vi ned i denfrodige og grønne Engedalen, hvor en tar en rast vedNavarsete. Dette er Nes Gard sin støl, som nå leies  av DNT til selvbetjeningshytte. Herifra kort vei ned til ventende skyss. 15 min. biltur tilbake til Nes.

Molden 3-4 timer

Molden, 1116 m.o.h. ligger på en halvøy som stikker ut i Lusterfjorden. Storslagen utsikt underveistil Jostedalsbreen og til fjordarmer på alle kanter. Transport med bil opp til 500 m.o.h.
Dagen kan avsluttes med besøk i middelalderkirken i Dale, kjent for sin sjeldne portal og frescomalerier.