Sykkelturer

Snille dagsturer i fjordlandskapet, uten krevende stigninger. Vi foreslår disse to dagsturene: A. Sørsiden av Lusterfjorden med fine attraksjoner underveis. B.Langs Veitastrondvatnet til Tungestølen.Opplev de kjente brefallene Odin og Tor.
 

A. Den romantiske vegen - Lusterfjorden på langs

Attraksjonene står i kø langs denne veien, en variert og spennende dag!
Langs lite trafikkert bygdevei, med fjorden på den ene siden og høye fjell på den andre.

Praktisk gjennomføring:
Kjøre til Solvorn, der bilen kan parkeres og hvor en kan leie sykkel. (Tlf. 41 64 94 69)
Ta ferge over til Urnes, hvor en starter sykkelturen innover langs fjorden. Det anbefales å sykle ca. 25 km før en returnerer til Urnes, eller snu når en synes turen har blitt passe lang,

De sprekeste kan gjerne ta hele turen Lusterfjorden rundt, ca. 80 km.

Opplevelser underveis
Urnes Stavkirke, som ligger på en høyde rett etter ankomst med fergen. Kirken står på UNESCO sin liste over spesielle minnesmerker. Omvisning. Kafé.
Munthehuset. Her samlet Gerhard Munthe sine kunstnervenner, som Flintoe, J.C. Dahl, Adolph Tidemand og Thomas Fearnley. Omvisning etter avtale.
Feigumfossen, Norges nest høyeste, uregulerte fossefall. (218 m). Ca. 1/2 times gange opp til fossen, langs godt merket sti.
Lerum museet ligger på Sørheim, med produksjonsanlegg fra 1909 og en gl. butikk. Omvisning etter avtale.
Galleri Walaker ligger i idylliske Solvorn, med godt bevart bygningsmiljø fra den gang stedet hadde en travel dampskipskai og forretninger av alle slag.

B. Veitastrond - tungestølen

En sjelden perle av en sykkelvei, en av Norges nasjonale sykkelruter. Fra Hafslo sykler en innover mot Veitastrond  langs Veitastrondvatnet, omkranset av høye fjell og et mektigt naturlandskap. Veitastrond er et av Norges mest avsides bygdesamfunn, kjent for sin gode geitost.

Det er mulig å forlenge turen videre innover til Tungestølen, hvor stien starter opp til Austerdalsbreen, med brefallene Odin og Tor. Disse beskrives av den engelske fjellmannen Slingsby som «The most beatiful glacier in Europe».
Hafslo – Veitastrond: 30 km
Veitastrond – Tungestølen: 12 km

 

C. Fjell- og sykkeltur til Drivandefossen

Bli med Adventure Tours Norway i Skjolden på en fjell- og sykkeltur gjennom natur- og kulturlandskapet i Mørkridsdalen og opplev den mektige Drivandefossen på nært hold.

Turen starter fra Skjolden og fortsetter omtrent 7 km på sykkelsetet inn Mørkridsdalen, som er en av de viktigste inngangsportene til Breheimen nasjonalpark. Underveis vil du oppleve det vakre landskapet, Mørkridselva, og høre guiden fortelle om dalen sin utvikling fra naturhushold til nasjonalpark.

Etter omtrent en time med sykling, parkerer vi og starter å gå på stien som leder mot Drivandefossen. Etter ca. 30 minutter rolig gange kommer en til den imponerende Drivandefossen. Ved fossen kan en slappe av, høre noen lokale historier og smake på flatbrød og spekemat på samme måte som folket gjorde det i gamledagar på sine ferder gjennom dalen.

-          En enkel 3-3,5 timars tur. Sykkel, hjelm og smaksprøve inkludert.

-          Anbefalt utstyr: Gode vandresko, klær tilpasset værforhold, drikke. 

-          Sesong: Mai-september

Adventure Tours har også sykkelutleie for deg som vil utforske området på egenhånd.
Meir informasjon: www.adventuretours.no eller e-post: post@adventuretours.no